HTML

Pasik,zene,humor

Végy pár jó pasit, tégy hozzá valami jó kis zenét, fűszerezd meg egy csipet humorral és mindig légy optimista. Saját recept... :-)))

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • tide13: Csőőődör...Ez jó!!! :-))) (2009.04.14. 18:50) Harrison Ford
  • Virgogirl: szerintem meg éppen hogy megvan benne a plusz, mert szerencsére nemcsak szépfiú szerepekben tud na... (2009.04.14. 16:41) Brad Pitt
  • tide13: Köszönöm kedves Strange! Örülök, hogy visszatértél közénk! És igenis értettem... egy Johnny Depp r... (2009.04.10. 15:28) Üdvözlet!
  • The Strange: @tide13: húú, tök jó, legyen zene is :DDD (2009.04.10. 14:34) Gio Bacio - Funky Groove
  • tide13: @Scala: Igen, igazad van. Bocsánat, egyenlőre kísérletezem. (2009.04.09. 08:45) Liam Neeson

Archívum

2009.04.11. 07:37 tide13

Harrison Ford

Címkék: szinesz harrisonford

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harrison Ford akár hiszitek, akár nem, már 67 éves! Szerencsére még mindig aktív és nagyon jól karban tartja magát. Ebben biztos sokat segít neki barátnője, Calista Flockhart – aki 22 évvel fiatalabb – és Calista 8 éves örökbefogadott fia, akit Liam-nek hívnak és Harrison hivatalosan is a nevére vette.

Felettébb csodálkozom, hogy bár számos nagysikerű film fűződik a nevéhez még nem kapott Oscar díjat. Csupán egyszer -1986-ban - jelölték a legjobb férfi főszereplő díjára a kis szemtanúban nyújtott alakításáért. Remélem nem posztumusz díjat szeretnének neki adni.

Bár mostanára kicsit megkopott a sármja, de még mindig vannak jó páran, akik beleolvadnak egy pohárba, ha csak meghallják a nevét. Működik még az a kaján tekintet… J

Mikor a Star Wars első részében szerepelt nekem még nagyon kölyökképű volt. Határozottan jót tett neki az a pár év öregedés az Indiana Jones-ig. Szerintem itt alapozta meg a szívtipró hírnevét. Tényleg nagyon sármos, nem csak egy szépfiú, ezzel nincs semmi baj, de valamiért nekem sosem jött be, mint pasi. De biztos velem van a gond…J

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Érdekességek:

-         Az Empire magazin 1997-ben beválasztotta Minden idők 100 legnagyobb filmszínésze közé, ráadásul, nemhogy előkelő helyen végzett, ő lett az első.

-         Felkínálták neki a 2000-ben készült Hazafi főszerepét, de nem fogadta el, így Mel Gibsonnal nézhettük meg. Indoklása szerint túl erőszakos volt a film az ő ízlésének, ugyanakkor a sztori viszont túl egyszerű. „A függetlenségi háború nem egy ember bosszúállásáról szólt.” – nyilatkozta a People magazinnak.

-         2001-ben bekerült a Guinnes rekordok könyvébe, mint a leggazdagabb férfi színész.

-         Az 1981-es Az elveszett frigyláda fosztogatói c. film legviccesebb jelenete, mikor a kairói piacterén Indy elé pattan egy talpig feketébe öltözött, karddal felfegyverkezett harcos és elkezdi hevesen suhogtatni a kardját, mire Indy nemes egyszerűséggel lelövi. A forgatókönyv szerint itt egy hosszabb harcjelenetnek kellett volna következnie, de Harrison Ford már elég fáradt volt ennél a jelenetnél. Nem volt túl jó kondiban, mert vérhasban szenvedett a film forgatása közben. Megkérdezte Spielberget, hogy nem lehetne-e rövidíteni a jelenetet, mire Spielberg javasolta a fenti megoldást. A jelenetet megcsinálták, anélkül, hogy szóltak volna a stábnak a változásról. Természetesen mindenki dőlt a röhögéstől, és végül a jelenet változtatás nélkül került bele a filmbe.

 

 

-         2007 májusáig filmjei 3.1 milliárd(!) dollár hasznot hozott az amerikai mozikban, míg világviszonylatban ez megközelití  a 6 milliárd(!!!) dollárt. Ezzel a harmadik helyen van Tom Hanks és Eddie Murphy mögött.

-         1993-ban Norman Platnick arachnológus róla nevezett el egy új fajt, a calponia harrisonfordit, 2002-től pedig Edward O. Wilson entomológus jóvoltából egy hangyafaj is nevét viseli: a pheidole harrisonfordi (elismerésül Ford munkájáért a Conversation International alelnökeként).

-         Az Indiana Jones filmekben Sean Connery játszotta az apját, de a való életben csupán 12 évvel idősebb Harrisonnál.

-         A Star Wars filmekben Carrie Fishernek az összes közös jelenetükben egy dobozon kellett állnia, hogy a kamera be tudja fogni őket. Ugyanis Harrison 185 cm magas, míg Fisher mindössze 155 cm magas volt.

-         2 leghíresebb szerepe közül egyiknél sem rá gondoltak azonnal a szereposztók. Han Solo szerepében először Christopher Walkenre gondoltak, míg Indiana Jonest eredetileg Tom Sellecknek szánták.

-         Közeli barátja és golftársa a volt amerikai elnöknek, Bill Clintonnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leghíresebb filmjei:

-         American Graffiti

-         Star Wars trilógia

-         Indiana Jones filmek ( Az elveszett frigyláda fosztogatói, Indiana Jones és a Végzet Temploma, Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag, Indiana Jones és a kristálykoponya királysága )

-         Apokalipszis most

-         Szárnyas fejvadász

-         A kis szemtanú

-         Dolgozó lány

-         A szökevény

-         Sabrina

-         Az elnök különgépe

-         Hat nap, hét éjszaka

-         Temetetlen múlt

-         Atomcsapda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szubjektív véleményem: Sármos, de már kicsit eljárt felette az idő.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tide13.blog.hu/api/trackback/id/tr561058852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2009.04.14. 16:39:37

Imádom a csávót, lehet, hogy öreg, de még mindig egy csőőődör...

tide13 · http://tide13.blog.hu/ 2009.04.14. 18:50:22

Csőőődör...Ez jó!!! :-)))
süti beállítások módosítása